Werkingsprincipe

Energiezuinig & efficiënt

Wanneer hout of een gewas geoogst wordt, bevat het veel vocht. Denk bij die laatste categorie aan pruimen, pepers, paprika’s of tomaten. Omdat een natuurlijke droging via wind vaak te traag verloopt, ontwikkelden we bij Parmatam nv een efficiënt droogsysteem. Daarbij respecteren we het milieu en het te drogen product door met zo min mogelijk energie een optimaal klimaat te creëren.

Hoe gaan we te werk?

Hieronder leggen wij de verschillende stappen van het droogproces uit:

arrow
01
lucht_Tekengebied 1
Ventilator

Een ventilator zuigt de lucht van de te drogen ruimte aan en stuurt die door naar een verdamper. Die koelt de droge lucht op zijn beurt tot onder het dauwpunt, waardoor het water afgescheiden wordt van de droge lucht. Vervolgens vindt er condensatie plaats en druipt het afgescheiden water af in een recipiënt.

arrow
02
de lucht_Tekengebied 1
Condensor

Een condensor vangt de ontvochtigde lucht op, waarna hij die weer opwarmt en zelfs warmer maakt dan de aanzuiglucht. De droge lucht stroomt nadien door via verwarmingsweerstanden en wordt bijverwarmd indien nodig.

03
de lucht_Tekengebied 1
De lucht

De warme en droge lucht keert terug naar de droogruimte. De luchtvochtigheid in de droogkamer daalt op gelijkmatige wijze omdat de lucht voortdurend door een ontvochtiger stroomt.

Interesse om een droogmachine aan
te kopen of om uw hout te laten drogen?

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan!